MenuLevensmiddelenkrant

'Koersval Ahold Delhaize overdreven'

AMSTERDAM - KBC Securities vindt de zware koersval van Ahold Delhaize eind vorige week overdreven. Het supermarktconcern heeft volgens analist Alan Vandenberghe ruimschoots de kennis en middelen om de groeiende concurrentie in de Verenigde Staten het hoofd te bieden.

Ahold Delhaize verloor afgelopen vrijdag bijna 10 procent van zijn beurswaarde nadat webwinkelreus Amazon de overname van branchegenoot Whole Foods had aangekondigd. Een dag eerder had een winstwaarschuwing van concurrent Kroger ook al tot een koersval van dik 4 procent geleid.

Concurrentie
De grote Amerikaanse supermarktketens krijgen steeds meer te maken met concurrentie van prijsvechters als Lidl en Aldi. Veel beleggers vrezen dat het weleens erg druk kan worden als ook Amazon zich via Whole Foods op de markt voor voedingsmiddelen gaat begeven.

Profiteren
KBC wijst er evenwel op dat Ahold Delhaize de komende tijd nog volop kan profiteren van de kostenvoordelen die de recente fusie met zich meebrengt. De angst voor de combinatie Amazon en Whole Foods is volgens de bank ook overdreven, omdat het om een relatief kleine speler in een heel specifiek marktsegment gaat. Verder werkt in het voordeel van Ahold Delhaize dat het als Europees bedrijf al ervaring heeft met Aldi en Lidl als rivalen.

Beleggingsadvies
Het beleggingsadvies van KBC blijft kopen, met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel steeg maandag in de vroege handel 0,4 procent tot 16,67 euro, in een 1 procent hogere AEX.

Bron: ANP