MenuLevensmiddelenkrant

‘Refresco is nog niet af van PAI’

AMSTERDAM - Refresco is zeker nog niet af van de Franse investeerder PAI, die een vergeefs overnamebod heeft gedaan op de bottelaar van sappen en frisdranken. Dat schrijft analist Alan Vandenberghe van KBC donderdag in een commentaar.

Na mediaberichten over een mogelijke overname liet Refresco woensdag weten dat het een bod van PAI van 1,4 miljard euro van de hand heeft gewezen. Per aandeel komt dat neer op ongeveer 17,30 euro. Vandenberghe denkt dat er meer in het vat zit, aangezien ook andere investeerders mogelijk belangstelling hebben. Bovendien wordt Refresco volgens de marktvorser ook op de beurs ondergewaardeerd.

Koersstijging
Sinds de beursgang in 2015, voor 14,50 euro per aandeel, is de koersstijging relatief beperkt geweest. Vandenberghe wijst erop dat het profiel van Refresco sindsdien wel flink is veranderd. Het bedrijf heeft zich versterkt met een reeks overnames, en tegelijkertijd de schuld heeft verkleind.

Overnamekandidaat
Matthias Maenhout van ING gelooft evenmin dat PAI de strijd zo snel zal opgeven, ook omdat Refresco als defensief fonds met een stabiele kasstroom voor een private-equitypartij een zeer interessante overnamekandidaat is. “Wij denken dat het bod van 17,30 euro pas het begin van de dans is, en zien een bod van 19,50 euro als realistisch'', aldus de analist.

Koopadvies
KBC en ING hebben allebei een koopadvies voor Refresco, met koersdoelen van respectievelijk 20 en 17,50 euro. Het Midkap-fonds steeg donderdag in de vroege handel 0,8 procent tot 16,98 euro, nadat het er woensdag ruim 11 procent had bijgekregen.

Bron: ANP