MenuLevensmiddelenkrant

Provinciewinnaars ZO²Z Award 2017 bekend

WOERDEN- De provinciewinnaars van de ZO²Z Award 2017-2018 zijn bekendgemaakt. Er zitten vooral veel Plus-ondernemers bij de winnaars.

Van de twaalf winnaars, opereren er zeven onder de Plus-formule. Daarnaast vielen drie Jumbo-ondernemers in de prijzen, één Albert Heijn en één Coop-ondernemer. De ZO²Z Award is een initiatief van het Vakcentrum. Doel van de wedstrijd is het tonen van de toegevoegde waarde van de zelfstandige supermarktondernemers voor ons land. De lustrum-editie kende een recordaantal deelnemers van bijna 200 zelfstandig supermarktondernemers.

Ondernemerschap
In de eerste ronde van de wedstrijd stonden de elementen ondernemerschap, werkgeverschap, klanten, assortiment en innovatie centraal. Deze elementen werden onderzocht door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia. Net als bij voorgaande edities werden de resultaten van dit onderzoek aangevuld met medewerkerstevredenheidsonderzoeken en klantentevredenheidsonderzoeken. Alle provinciewinnaars hechten veel waarde aan de input van medewerkers en klanten, blijkt uit het onderzoek.

Visie
Nieuw in de lustrum-editie was de Locatus locatiescan, waarbij de ondernemer een blik op zijn of haar winkelgebied in 2025 kreeg. Daarnaast kregen alle deelnemers een persoonlijk ambitiegesprek, waarbij de visie op het eigen ondernemerschap centraal stond.

Competitie
De twaalf provinciewinnaars strijden verder voor de titel ‘Beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland’. Daarvoor nemen zij op 28 maart onder professionele begeleiding een pitchvideo op. Medio april maakt het Vakcentrum de landelijke top-3 bekend. Op 10 mei wordt op de Dag van het Vakcentrum bekend gemaakt welke ondernemer naar huis gaat met de prestigieuze ZO²Z Award.

 

Provinciewinnaars Provincie

Ondernemer

Plaats

Formule

Friesland

Pieter Bijlsma

Gorredijk

Albert Heijn

Groningen

Froukje Sloot

Stadskanaal

Jumbo

Drenthe

Sietze Koetsier

Ruinerwold

Coop

Overijssel

Michiel Wallerbosch

Geesteren

PLUS

Flevoland

Marcel en Edwin van Ommen

Almere

PLUS

Gelderland

Tijn en Niek Leussink

Aalten

Jumbo

Utrecht

Harold van Velzen

Lopik

PLUS

Noord Holland

Monique Ravenstijn

Zwaagdijk

Jumbo

Zuid Holland

Richard Jongenotter

Rijswijk

PLUS

Zeeland

Paul Corbijn

Vrouwenpolder

PLUS

Noord Brabant

Stephan van Engelen

Waalwijk

PLUS

Limburg

Jan Verbeeten

Tegelen

PLUS

 

Bron: Levensmiddelenkrant