MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo let op gezondheid van medewerkers

VEGHEL – Jumbo zet in 2017 vol in op gezondheid. Niet alleen voor haar klanten, maar ook voor de medewerkers. De formule biedt de medewerkers een check-up aan op inzicht te krijgen in hun conditie, gezondheid en vitaliteit.

Daarnaast zijn er programma's voor sport & beweging en stoppen met roken. Ook volgen later dit jaar alle medewerkers via de Jumbo Academy een training over gezonde voeding en de vernieuwde Schijf van Vijf. In 2016 zijn op alle distributiecentra al check-ups gedaan. Nu zijn de medewerkers van het hoofdkantoor aan de beurt en later dit jaar volgen de medewerkers van de eigen winkels. De Check-Up is op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De testresultaten worden strikt vertrouwelijk behandeld en zijn alleen inzichtelijk voor de medewerker zelf.

Sven Kramer
Naast de Check-Ups onderneemt Jumbo tal van initiatieven om de gezondheid van medewerkers te verbeteren en meer beweging te stimuleren. Voor extra stimulans wordt in sommige gevallen ook het Team LottoNL-Jumbo aangehaakt. Zo geven begin maart niemand minder dan Sven Kramer, Kjeld Nuis en Jan Smeekens een schaatsclinic. Deze drie topschaatsers schreven half februari geschiedenis door tijdens de WK afstanden in Zuid-Korea goud te winnen op alle vijf de afstanden waaraan zij meededen. In het najaar wordt er een toertocht georganiseerd met onder andere Steven Kruijswijk.

Roken
Daarnaast is Jumbo met het gratis programma ‘Rookvrij! Ook jij?’ gestart. Onder medewerkers van de distributiecentra was behoefte aan een programma dat hen hierbij kon helpen. Jumbo heeft hier gehoor aangegeven. Er worden speciale informatiebijeenkomsten georganiseerd over waarom medewerkers zouden moeten stoppen met roken en hoe je dit succesvol samen met je collega's kan doen. Ook wordt er een gratis blaastest gedaan waarbij het koolmonoxidegehalte wordt gemeten.

Schijf van Vijf
Jumbo zet ook stappen om medewerkers te helpen gezondere keuzes te maken. Zo verstrekt de formule in alle kantines van de eigen winkels, distributiecentra en het hoofdkantoor gratis fruit, om zo een gezonde levensstijl te bevorderen. Later dit jaar krijgen alle 65.000 medewerkers een training via de Jumbo Academy waardoor zij vertrouwd raken met de vernieuwde Schijf van Vijf.

Bron: Levensmiddelenkrant