MenuLevensmiddelenkrant

Spar opent eerste Spar Express bij Texaco

GEERTRUIDENBERG- Spar heeft donderdag haar eerste Spar Express bij Texaco geopend. De shop is gevestigd in Geertruidenberg aan de Centraleweg 2.

Spar Express is de nieuwste formule van Spar, die zich richt op winkels bij tankstations. De buurtwinkelketen is hiervoor een samenwerking aangegaan met EFR, de exploitatiemaatschappij van Texaco benzinestations in Nederland. Spar heeft in het buitenland al veel winkels bij tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express-formule. Vooralsnog gaat Spar deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

Cityformule
Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is de cityformule waarvan Spar inmiddels al 30 winkels heeft. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8 à 10 uur is hierbij het vertrekpunt. Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. Daarbij wordt het assortiment aangevuld met autogerelateerde producten, zoals motorolie, ruitenvloeistof etc.  “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus commercieel directeur Susanne Kroon.

Openingen
In januari worden er drie Texaco tankstations omgebouwd naar Spar Express. Na Geertruidenberg zullen er op korte termijn nog vier winkels geopend worden, te weten in Den Haag-Ypenburg, Amstelveen, Arnhem en Wateringen.

Pilotfase
Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer winkels bij tankstations worden geopend. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling”, aldus Bram Verhoeve van Texaco.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops