MenuLevensmiddelenkrant

Spar opent winkels bij Texaco

BREDA – Spar start een samenwerking met EFR, de exploitatiemaatschappij van Texaco benzinestations in Nederland. De supermarktformule gaat in navolging van Albert Heijn to go winkels runnen bij tankstations.

Medio januari zullen op drie tankstations de winkels worden omgebouwd naar Spar Express. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8-10 uur zijn het vertrekpunt. Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is het city concept waarvan Spar inmiddels al 27 winkels van heeft, zo melden de twee bedrijven in een persbericht.  Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom”, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van Spar.

Niet-snelweg
De drie vestigingen waarmee gestart wordt in januari liggen in Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna volgen nog twee vestigingen. Het gaat om niet-snelweglocaties. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. Spar heeft met haar city format een prima oplossing”’ aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR.

Buitenland
Spar bij tankstations is niet nieuw. In het buitenland heeft de formule dit ook al. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express winkels. Vooralsnog gaat Spar deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar ook getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops