MenuLevensmiddelenkrant

Bavaria introduceert glutenvrij bier

LIESHOUT – Bavaria heeft een nieuwe primeur te pakken. Het familiebedrijf introduceert als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje: Bavaria Premium Pilsner Glutenvrij.

De brouwer speelt hiermee naar eigen zeggen in op de groeiende vraag naar glutenvrij. Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een certificaat voor de productie van glutenvrij bier en mag daarom het glutenvrij-logo gebruiken. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd.

Verandering
Ralph Bongaerts, marketing manager Nederland bij Bavaria: “Aangezien consumentenbehoeften aan verandering onderhevig zijn, moeten we continu blijven nadenken over innovaties. We zijn er trots op dat we samen met NCV ons portfolio uit hebben kunnen breiden en dat consumenten met coeliakie of consumenten die bewust glutenvrij eten, nu ook kunnen genieten van ons bier.”

Het glutenvrije bier is verkrijgbaar bij Albert Heijn en wordt aangeboden als 3-pack. Het glutenvrije bier heeft een verkoopadviesprijs van 3,49 euro.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops