MenuLevensmiddelenkrant

Makreel terug bij Lidl in Bewuste visweek

HUIZEN – Supermarkten spelen in op de Bewuste visweek en besteden extra aandacht aan hun duurzame vis met MSC en ASC- keurmerk. Bij Lidl wordt sinds deze week na drie jaar weer makreel verkocht, omdat de vis het MSC-keurmerk terug heeft.

Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GlobeScan in opdracht van de Marine Stewardship Council (MSC), blijkt dat de consument het belangrijk vindt om vis van een duurzame bron te eten. Twee op de drie visconsumenten in Nederland vindt dat alleen vis uit duurzame bronnen gegeten moet worden, om de oceanen te redden. Een keurmerk op een product geeft 62 procent  van de consumenten meer vertrouwen over waar het vandaan komt. Iets meer dan de helft is bereid om meer te betalen voor een gecertificeerd duurzaam visproduct. En dat wordt onderschreven. In het eerste half jaar van 2016 werd in de supermarkt 39 procent meer uitgegeven aan MSC en ASC gecertificeerde vis dan het eerste half jaar van 2015.

Themaweek
De Bewuste visweek van 26 september tot en met 2 oktober 2016 is een gezamenlijk initiatief van ASC, MSC en het Wereld Natuur Fonds. In deze jaarlijks terugkerende themaweek worden consumenten geïnformeerd over duurzame, wildgevangen (MSC) en verantwoord gekweekte (ASC) vis, schaal- en schelpdieren en hoe zij daar heel eenvoudig voor kunnen kiezen. In deze week steunen supermarktketens als Albert Heijn DekaMarkt en Plus, visspecialisten, cateraars, visleveranciers en bekende vismerken het initiatief.

Makreel
Lidl brengt in deze week makreel terug in het schap. “Lidl werkt al jaren aan het verduurzamen van haar assortiment. Zo verkopen wij sinds 2013 alleen nog maar wild gevangen vis met het MSC-keurmerk. Daarom hebben we de vis toen uit het schap gehaald”, zegt Christine Braun, woordvoerder van Lidl Nederland. “Gelukkig heeft makreel haar keurmerk nu weer terug en kunnen wij 100% MSC weer compleet naleven.’’

Bron: Levensmiddelenkrant