MenuLevensmiddelenkrant

LUMC geeft patiënt Allerhande maaltijdbox mee

LEIDEN- Albert Heijn gaat Allerhande maaltijdboxen leveren aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Een selecte groep hartpatiënten krijgt na behandeling voor drie weken lang een box met boodschappen mee naar huis.  

Daarmee wil het LUMC stimuleren dat patiënten zelf koken en gevarieerder eten. “Patiënten kunnen veel doen om hun eigen gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld gezonder en gevarieerder eten. De ervaring leert echter dat het toepassen van een gezondere levensstijl niet altijd eenvoudig is. Het zoeken naar recepten, boodschappen doen en het koken zelf kan (te) veel tijd in beslag nemen. Door hen een maaltijdbox aan te bieden, wordt geprobeerd het veranderen van het eetpatroon voor die groep patiënten gemakkelijker te maken”, staat te lezen in een persbericht van het Medisch Centrum.

Samenwerking
Het LUMC heeft verschillende maaltijdboxleveranciers benaderd en Albert Heijn was de partij die enthousiast toehapte. De samenwerking tussen deze partijen sluit volgens het Medisch Centrum aan bij het toenemende belang van de zogenaamde Value Based Healthcare (VBHC). Het doel daarvan is de waarde voor de patiënt te vergroten en tegelijkertijd de zorgkosten te verlagen. Door te koken met een maaltijdbox kunnen patiënten namelijk zelf leren welke stappen hij/zij zelf kan zetten om zijn levensstijl te verbeteren, en zo de kans op hart-en vaatziekten te verlagen, zo staat te lezen in het bericht.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops