MenuLevensmiddelenkrant

Coop zet statiegeldactie in voor Liedjesfabriek

VEGHEL- Coop gaat dit keer met haar jaarlijkse statiegeldactie geld ophalen voor de Liedjesfabriek, een organisatie die kinderen in ziekenhuizen bezoekt met een mobiele muziekstudio. Klanten kunnen vanaf maandag acht weken lang statiegeld doneren aan het goede doel.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar al verschillende statiegeldacties voor goede doelen. Elk keer is de opzet van de actie hetzelfde: klanten kunnen bij het inleveren van lege flessen hun statiegeld doneren, elk jaar aan een andere organisatie. De opbrengst wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Liedjesmachine
Dit jaar heeft Coop gekozen om geld in te zamelen voor de Liedjesfabriek. Deze organisatie probeert zieke kinderen zich even beter te laten voelen. Met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine, worden kinderen tot aan hun bed bezocht. Daar schrijven ze met hulp van professionele muzikanten een tekst en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zes kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant