MenuLevensmiddelenkrant

Deze koeling is speciaal ingericht met kleine lunchartikelen voor kantoren. 

Spar na jaren weer terug in Tilburg

REPORTAGE-TILBURG- Ondernemer Bart Aerts heeft donderdag de deuren van de nieuwe Spar in Tilburg geopend. Hiermee heeft de formule na jaren weer een vestiging in de stad. Veel buurtbewoners kwamen meteen een kijkje nemen in de buurtwinkel. 

“We mogen zeker niet klagen met zo’n openingsdag. Als het elke dag zo’n drukte is, ben ik dik tevreden”, vertelt Aerts (33). De Spar die hij onder zijn hoede heeft is gevestigd in een buurt waar ooit eerder een Spar-winkel stond, maar die is volgens de ondernemer nu al zo'n twintig tot dertig jaar weg. Zijn Spar Zorgvlied is daarmee na lange tijd weer de eerste Spar in Tilburg. 

Zorgvlied
In de wijk waar Aerts zijn Spar heeft gevestigd wonen en werken diverse groepen mensen. “De buurt is hier heel gevarieerd: er lopen hier veel ouderen rond die in zorgflats wonen, tegenover onze winkel wonen mensen met een wat hoger inkomen en daarnaast zijn er hier veel kantoren gevestigd. Voor al deze groepen proberen we wat te bieden, we hebben van te voren navraag gedaan waar behoefte aan is. Zo bleek dat de mensen met een wat hoger inkomen graag een ruim assortiment wijn willen, dus hebben we een flink aanbod aan wijn in onze winkel. Voor de ouderen hebben we veel kleine portieverpakkingen en voor de werknemers die hier langskomen hebben we een koeling met lunchartikelen.”

Koffiehoek
De nieuwe Spar is een echte buurtwinkel, maar wel met Spar City-elementen. Zo is er een koffiehoek gecreĆ«erd, waar klanten aan twee tafeltjes een kopje koffie kunnen komen drinken, maar ook een broodje kunnen nuttigen uit de bakkerij-afdeling. Dit gaat dan om afgebakken croissantjes, bolletjes of andere afbakbroodjes. “We willen misschien ook nog belegde broodjes hieraan toe voegen, of het smoothieconcept uit de Spar City-winkels hier gaan voeren. Maar eerst willen we kijken hoe de koffiehoek het gaat doen", legt de ondernemer uit. 

Benieuwd naar het hele verhaal van Bart Aerts? In de volgende editie van Levensmiddelenkrant vertelt hij in een uitgebreid interview over zijn winkel, plannen en zijn achtergrond.

 

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant