MenuLevensmiddelenkrant

Twee torens krijgt de mouterij in Eemshaven erbij, waarmee Holland Malt er per jaar van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar gaat. 

Bavaria-mouterij verdubbelt capaciteit

EEMSHAVEN – Dochterbedrijf van bierbrouwer Bavaria Holland Malt gaat haar mouterij in Eemshaven uitbreiden. De capaciteit gaat verdubbeld worden tussen nu en eind 2017.

Twee torens krijgt de mouterij in Eemshaven erbij, waarmee Holland Malt er per jaar van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar gaat. De capaciteit van de twee mouterijlocaties komt dan uit op 405.000 ton mout per jaar. De afgelopen jaar wist Holland Malt de productie al met 10 procent uit te breiden, door preventief onderhoud slimmer te plannen, 24 uur per dag en 7 dagen per week te draaien en een volautomatische verpakkingsstraat en verdere automatisering in productie als logistiek in te zetten.

Biertrends
Wereldwijd zal er tussen 2014 en 2025 zo’n 15 procent meer bier gedronken worden, zegt managing director Jos Jenissen van Holland Malt. “Daarnaast zien we trends als premiumisatie en de opkomst van speciaal- en craftbieren, wat een grotere storting van mout in het bier betekent. Maar ook met de groei in opkomende markten zien wij grote kansen voor onze mouterij. En we zijn daarbij ambitieus.” Willem Swinkels, finance & operations director zegt ook dat speciaalbieren steeds belangrijker worden. “Wij willen en kunnen het gehele biersegment bedienen. Of het nu gaat om alcoholvrij bier, pils of donker bier.”

Operationeel
De helft van de productie van Holland Malt is bestemd voor de Europese markt, de rest voor gebieden als Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika, aldus het bedrijf. De nieuwbouw in Eemshaven is begin 2018 operationeel.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops