MenuLevensmiddelenkrant

Zeven nieuwe locaties Hudson’s Bay bekend

AMSTERDAM – Warenhuisketen Hudson’s Bay Company (HBC) heeft zeven nieuwe locaties voor warenhuizen in Nederland aangekondigd: in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

De Canadese warenhuisketen kondigde eerder al aan twee winkels in Amsterdam, en één in Breda en Tilburg te openen. Nu komen daar zeven nieuwe locaties bij. Hudson’s Bay springt in het gat dat sinds het verdwijnen van V&D is ontstaan en opent vestigingen in voormalig V&D-panden, zoals aan de Grote Houtstraat in Haarlem en aan de Schapenmarkt in Den Bosch.

Twintig
Alle zeven nieuwe locaties worden gerenoveerd om volgens de keten een ‘eigentijdse, aantrekkelijke Hudson’s Bay te realiseren’.  In totaal zijn er nu voor 11 panden lange termijn huurovereenkomsten gesloten. Zoals HBC eerder bekendmaakte, is het plan om de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt twee nieuwe winkelformules introduceren.

2017
Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC zegt in een persbericht enthousiast te zijn om de nieuwe A1 locaties voor de formule aan te kondigen. Naar verwachting zal de eerste winkel in het derde kwartaal van 2017 openen en worden op korte termijn nog meer nieuwe locaties aangekondigd. Er zijn gesprekken met Jumbo om La Place-vestigingen in de voormalige V&D’s te heropenen. Hudson's Bay acht de kans groot dat er restaurants van La Place komen in alle twintig vestigingen die het bedrijf in Nederland gaat openen.

Bron: Out.of.Home Shops/ Levensmiddelenkrant