MenuLevensmiddelenkrant

A-merken Unilever nu ook bij Aldi

CULEMBORG – Het aanbod A-merken bij Aldi wordt steeds groter.  De discounter verkoopt nu namelijk ook diverse producten van Unilever.

Calvé mayonaise, Dove, Axe, Unox knaks, Knorr maaltijdpakketten, Magnum, Blue Band en Robijn wasmiddel. Het is vanaf NU altijd verkrijgbaar bij Aldi, zo meldt de discounter groot in haar komende weekfolder. De verpakkingsgrootten van de Unileverproducten lijken wel - net als bij andere A-merken die in de winkels van de duitse formule liggen - af te wijken van het ‘reguliere’ assortiment.  Zo bevatten de pakken Magnum bij Aldi zes in plaats van vier ijsjes, Becel en Blue Band margarine bevatten 600gr, de reguliere verpakking bevat 500 gram (regulier 500gr) en de Knorr maaltijdpakketten zijn alleen in XXL formaat verkrijgbaar, bevestigt Unilever-woordvoerder Fleur van Bruggen.

Unilever heeft overigens ook nooit gezegd dat ze nooit bij de discounters zou gaan liggen. Fred van Beek zei in een eerder interview met Levensmiddelenkrant al dat Unilever daar wil zijn waar de klant ook is. Van Bruggen: "We willen de Aldi-shoppers ook onze A-merken aanbieden in de winkel waar zij hun boodschappen halen. Daarnaast liggen er Unileverproducten bij Aldi in bijna ieder Europees land. Het was dus een logische stap in lijn met onze Europese strategie."

Perfetti van Melle
Unilever is zeker niet de enige A-merkfabrikant die groot in de folder staat. Ook de A-merken die al langer bij de discounter verkrijgbaar zijn zoals Coca-Cola, Bavaria, Leerdammer (Bel Group), Nutella (Ferrero), Mars, Haribo en ook Perfetti van Melle krijgen een prominente plek van de discounter.

 

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant