MenuLevensmiddelenkrant

AH bezorgt binnen een uur in A’dam

UPDATE
AMSTERDAM - Albert Heijn begint een proef met ‘instant delivery’: boodschappen binnen 1 uur thuisbezorgd. AH probeert de service in een deel van Amsterdam uit.

De online marktleider meldt de proef op Twitter en laat zien dat de bezorging in Amsterdam per fiets plaatsvindt. Dat gebeurt vanuit twee winkels, gelegen aan de Elandsgracht en op het Museumplein.

Tijd
AH ziet dat tijd een belangrijke factor voor veel klanten is, laat woordvoerder Anoesjka Aspeslagh weten. “Daar spelen we bij de thuisbezorging al op in met een ruime keuze in bezorgmomenten en track&trace. Met deze ‘instant delivery’ test willen we onderzoeken of het bestellen en binnen het uur bezorgen van de boodschappen iets is waar we onze klanten een plezier mee doen.”

Appie
Voor de proef maken zowel medewerkers als klanten gebruik van een applicatie ‘Appie Now’ die is ontwikkeld door Tring Tring, een Amsterdams foodbezorgbedrijf dat al langer met Bilder & De Clercq samenwerkt en bestellingen rondfietst voor Landmarkt, Sla, Instock en Brandt & Levie.

Medewerker
In Appie Now staan 1500 producten, een deel van het assortiment van de twee winkels die deelnemen aan de proef, en producten die het meest verkocht worden. De bestellingen worden in de winkels verzameld door AH-medewerkers die op dat moment niet aan het werk zijn, en binnen een uur op de fiets bezorgd. De service kost 5 euro. Dat bedrag gaat in zijn geheel naar de bezorger. De proef duurt acht weken en vindt vooralsnog alleen bij deze twee winkels plaats.

Fietsbezorging
AH probeert al even bezorging per fiets uit in de hoofdstad. Eind dit jaar moeten er tien blauwe fietsen over de grachten rijden.

Bron: Levensmiddelenkrant