MenuLevensmiddelenkrant

Wakker Dier: AH stopt acties met varkenshaas

ZAANDAM - Albert Heijn stopt met stunten met varkenshaas totdat alle varkenshaas van een Beter Leven ster voorzien kan worden. Dit beloofde Albert Heijn woensdag aan Wakker Dier, zo meldt de stichting.

Wakker Dier betrapte de marktleider naar eigen zeggen maandag op een leugen in de Allerhande over varkensvlees. In het juni-nummer beweerde AH dat ‘al ons varkensvlees is voorzien van minimaal 1 Beter Leven ster’ terwijl tegelijkertijd in de bonusfolder varkenshaas zonder ster werd aangeprezen. De belofte van Albert Heijn is volgens Wakker dier het eerste succes in de campagne tegen de kiloknaller.

Belofte
De stichting vroeg Albert Heijn afgelopen maandag via twitter hoe de uitspraak in de Allerhande te rijmen valt met de sterloze varkenshaas in de bonusfolder. Wakker Dier dreigde naar de Reclame Code Commissie te stappen als het niet aangepast zou worden. Toen kwam volgens de stichting de mail van Albert Heijn binnen met de belofte om niet langer de keurmerkloze varkenshaasjes te promoten. Wakker Dier geeft aan blij te zijn met de belofte, maar hoopt nog wel op een rectificatie in de Allerhande.

Bron: Levensmiddelenkrant