MenuLevensmiddelenkrant

De fietsbezorger vult  bij een magazijn aan de rand van de stad zijn fiets met boodschappen en rijdt vervolgens de stad in. Met de elektrische trapondersteuning kan hij eenvoudig manoeuvreren, aldus AH.

Dertig volle boodschappenkratten kan de bezorgfiets, die eruitziet als een extra grote overdekte bakfiets, vervoeren. 

Naast de fiets wordt ook een elektrische bezorgauto getest.

AH stapt op de fiets in Amsterdam

ZAANDAM – Albert Heijn gaat bezorging per fiets en elektrische auto testen in de hoofdstad. AH wil zo bijdragen aan schoner en verkeersvriendelijk vervoer in de binnenstad.

Dertig volle boodschappenkratten kan de bezorgfiets, die eruitziet als een extra grote bakfiets, vervoeren. Op dit moment gebeurt bezorging per fiets al voor pizza’s, sushi en pakketjes. Nu gaat dit ook met de dagelijkse boodschappen gebeuren voor een deel van Amsterdam. De fietsbezorger pikt de orders bij een magazijn aan de stadsrand op en rijdt de stad in, geholpen door elektrische trapondersteuning.

Doorstroming
Auto’s kunnen de bezorgfiets makkelijk passeren, wat een goede doorstroming van het verkeer in de drukke Amsterdamse hoofdstad bevordert, licht AH toe. AH begint met één bezorgfiets en wil eind dit jaar er tien hebben rondrijden in de hoofdstad.

Elektrisch
AH zet met de fiets in op milieuvriendelijke thuisbezorging. De retailer wil dat ook doen met elektrische, kleine bezorgauto’s. AH zegt al langer kilometers te besparen door de bezorgauto’s aan de rand van de stad te vullen met leveringen van grotere vrachtwagens. Elektrische bezorgwagentjes is een van de typerende elementen van Picnic, die zich hiermee wil onderscheiden als duurzaam bezorgconcept.

Bron: Levensmiddelenkrant