MenuLevensmiddelenkrant

Analisten verwachten hogere omzet Ahold

AMSTERDAM- Ahold heeft zijn omzet in het eerste kwartaal opnieuw zien stijgen. Dat is de verwachting van analisten over cijfers die het supermarktconcern woensdag publiceert.

De acht marktkenners rekenen gemiddeld op een omzet van 11,65 miljard euro, tegenover 11,29 miljard euro een jaar eerder. De omzet werd volgens analist Alan Vandenberghe van KBC Securities licht gedrukt doordat de week rond Nieuwjaar al in het vorige kwartaal is meegeteld. Een jaar eerder viel die sterke week nog in het eerste kwartaal.

Verenigde Staten
Het concern, dat meer dan de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt, houdt zijn verkopen aan de andere kant van de oceaan nagenoeg op hetzelfde peil als een jaar eerder. In dollars blijft de omzet volgens KBC gelijk, maar in euro's rekent Vandenberghe op een stijging van 1 procent tot 7,1 miljard euro.

Delhaize
Bij de kwartaalupdate zal verder worden uitgekeken naar eventuele mededelingen over de fusie met de Belgische branchegenoot Delhaize. De verwachting is dat die medio dit jaar wordt afgerond, maar de Amerikaanse mededingingswaakhond FTC moet de deal nog goedkeuren.

Bron: ANP