MenuLevensmiddelenkrant

Detailresult pluste in omzet, mede dankzij zestien omgebouwde Dekamarkt-filialen, die elementen van het World of Food-concept bevatten als de verse notenbar.

Omzet Detailresult plust door omgebouwde Dekamarkten

VELSEN-NOORD - De winst van Detailresult is vorig jaar 9,5 miljoen euro hoger uitgevallen dan in 2014. Ook de vergelijkbare omzet ging omhoog. Het moederbedrijf van Dirk van den Broek en Dekamarkt dankt dit onder andere aan omgebouwde Dekamarkt-filialen.

Van 24,4 miljoen euro in 2014 naar 33,9 miljoen euro in 2015. Het nettoresultaat van Detailresult is gegroeid, schrijft het FD dinsdag op basis van het jaarverslag van het bedrijf achter Dirk en Dekamarkt.

Dekamarkt
De omzet, gerekend naar hetzelfde aantal winkels dat Detailresult telde in 2014 als in 2015, is net als de winst gestegen, namelijk van 1,99 naar 2,03 miljard euro. Volgens de krant is deze plus mede toe te schrijven aan de ombouw van zestien Dekamarkt-vestigingen naar de nieuwe inrichting, die elementen kent van de Dekamarkt World of Food. De Detailresult-formule maakte onlangs bekend dit concept naar een derde vestiging uit te rollen in Amersfoort.

Bron: FD/Levensmiddelenkrant