MenuLevensmiddelenkrant

Jan-Renier Swinkels (Directievoorzitter Bavaria), Jan Toye (eigenaar Palm Belgian Craft Brewers) en Frank Swinkels (cfo Bavaria) proosten op de samenwerking

Bavaria neemt Palm over

LIESHOUT- Bavaria gaat Palm volledig overnemen. De bierbrouwer uit Lieshout heeft met de overname van 60 procent van de Palm- aandelen een meerderheidsbelang in het bedrijf. Vanaf 2021 zal Palm voor honderd procent deel uitmaken van Bavaria. 

In een bericht laten de twee bierbrouwers weten veel synergie bij elkaar te vinden door de gemeenschappelijke achtergrond en de gedeelde passie voor bier. Samen zijn de bedrijven goed voor de jaarlijkse productie van meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.

Brouwerijlocaties
Palm-bier blijft na de volledige overname gewoon bestaan. Ook houdt de brouwerij zijn Belgische etniteit en directie. Jan Toye zal voorzitter van het formeel toezichtsorgaan blijven, waarin eveneens Jan-Renier Swinkels en Frank Swinkels (Bavaria) zullen zetelen. De brouwerijlocaties Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Rodenbach in Roeselare maken deel uit van het meerderheidsbelang. Deze locaties zullen ook in de toekomst bier blijven brouwen.

Portfoliospeler
Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, is erg blij met de overname. “Palm Belgian Craft Brewers heeft een rijk assortiment aan speciaalbieren opgebouwd”, laat hij weten. “Dit assortiment is complementair aan onze merken en daarom past deze samenwerking binnen onze strategie van ultieme portfoliospeler. Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei. Daarnaast krijgen we met deze samenwerking toegang tot Belgische retail en horeca.”

Overtuiging
Ook Jan Toye, eigenaar van Palm, is tevreden. “Om onze internationale distributiekracht te maximaliseren, zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner, waarbij Bavaria omwille van de vele synergiĆ«n direct aanvoelde als een ‘perfect fit’. Wij zijn uitgegaan van het centrale belang van de onderneming en onze werknemers en daarom is in volle overtuiging voor een verregaande samenwerking en nadien een volledig samengaan van Palm Belgian Craft Breweries met Bavaria gekozen.”

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops