MenuLevensmiddelenkrant

Directeur Cees van Vliet sloeg samen met burgemeester Geke Faber van de gemeente Zaanstad en de bij de bouw betrokken partijen de eerste paal

AH slaat eerste paal gemechaniseerd dc

ZAANDAM- De bouw van het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn is donderdag van start gegaan. Het wordt het allereerste volledig gemechaniseerde supermarkt-dc van Nederland. 

De bouw van de nieuwe dc wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. Het gebouw wordt 23.000 m2 groot en krijgt 6380 zonnepanelen op het dak. Halverwege 2018 moet het klaar zijn.

Transportbewegingen
In het distributiecentrum wordt straks vrijwel het complete assortiment houdbare producten vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Daardoor kunnen meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt en worden transportbewegingen naar winkels beperkt omdat producten efficiënter gestapeld worden, laat Albert Heijn weten. “Bijkomend voordeel voor de winkel is dat de producten daarbij volgens de indeling van de winkel worden gestapeld waardoor winkelmedewerkers gemakkelijker de schappen kunnen vullen.”

Baangarantie
Vaste medewerkers van het distributiecentrum behouden hun baan. Wel gaan ze andere werkzaamheden vervullen. “Voor medewerkers verbetert de kwaliteit van het werk, omdat machines het zware handmatige werk overnemen”, laat Albert Heijn weten. Waarschijnlijk worden er in de toekomst wel minder uitzendkrachten ingezet. 

Bron: Levensmiddelenkrant