MenuLevensmiddelenkrant

Picnic start Utrechts avontuur in Leidsche Rijn

AMSTERDAM – Vanuit The Wall aan de A2 begint Picnic maandag met de belevering van Utrechtse klanten. De online supermarkt trapt af in Leidsche Rijn en schaalt daarna verder op in de stad.

Met 1500 vierkante meter aan hubruimte in het welbekende winkelcentrum langs de snelweg en uiteindelijk 50 elektrische bezorgwagens gaat Picnic Utrecht bedienen, vertellen oprichters Michiel Muller en Frederik Nieuwenhuys maandag. In Amersfoort, Soest en Leusden rijden momenteel 30 wagentjes de bestellingen rond van zo’n 8.000 gebruikers, oftewel huishoudens die één of meer keren hun boodschappen met de Picnic-app besteld hebben.

Centrum
Utrecht is met ongeveer 175.000 huishoudens de vierde stad van Nederland. Picnic begint er met 4 autootjes en verwacht dit aantal op te schalen naar 50. De hub in The Wall is meer dan twee keer zo groot als het overslagpunt in Amersfoort. De keuze voor Leidsche Rijn is gemaakt om de stad stukje voor stukje onder de knie te krijgen, zegt Muller. Overigens kunnen de elektrische wagens van Picnic overal in de stad, ook in het centrum, terecht, weten de ondernemers al. De milieuzones in de stad gelden immers niet voor de bezorgvoertuigen.

Boek
Net als in Amersfoort, Leusden en Soest wil Picnic in Utrecht met lokale merken en leveranciers samenwerken, lichtte Muller toe bij de lancering van de bezorgservice in de stad, waarbij hij wijst op speciaalbierbrouwer Maximus. Dit aandeel groeit ook in de bestellingen, merkt Muller. Ook wil Picnic vanaf nu meer gaan uitdragen dat de wagens ook producten van andere leveranciers of diensten kunnen afleveren. In het bedrijf wordt veel gesproken over de highway to the fridge, aldus Nieuwenhuys. "Als wij het vertrouwen van de consument winnen om kwalitatieve versproducten tot op het aanrecht op tijd te leveren, kan daar ook een boek of een broodrooster bij, zogezegd, of retouren." In gesprekken met de gemeente Utrecht is de duurzame distributie van Picnic vaak aan bod gekomen, weet Muller. "Daar zijn andere gemeenten ook geïnteresseerd in, dat we geen fijnstof uitstoten en werken met nagenoeg geen voedselverspilling."

Bron: Levensmiddelenkrant