MenuLevensmiddelenkrant

Hoogleraren tegen de kiloknaller

AMSTERDAM – Vijftig hoogleraren steunen Wakker Dier in hun campagne ‘Stop de Kiloknaller’. De wetenschappers hebben vanuit hun expertise de petitie tegen kiloknallers ondertekend.

De hoogleraren uit de verschillende vakgebieden - van medische microbiologie tot marketing en natuur- en waterbeheer - vinden kiloknaller schadelijk voor dier, mens en milieu. Wakker Dier wil dat supermarkten met hun reclamebeleid vleesvervangers en scharrelvlees promoten, in plaats van industrievlees.

Stunten
Supermarkten blijven volgens Wakker Dier met kiloknallers stunten; 'keurmerkloos vlees zoals industrievarken en plofkip als klantenlokker in de supermarktfolder'. Het aantal is in 2015 hoger dan in 2014. In het eerste kwartaal van 2016 hadden de twaalf grootste supermarkten 2700 stuks keurmerkloos vlees in de aanbieding. Vooral met het industrievarkensvlees is vaak gestunt.

De petitie tegen de kiloknaller kan deze week nog ondertekend worden, daarna biedt Wakker Dier deze aan bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Bron: Levensmiddelenkrant