MenuLevensmiddelenkrant

Picnic: 10 procent Amersfoort en Leusden klant

AMSTERDAM – Picnic bezorgt gratis boodschappen thuis bij 10 procent van de huishoudens in Amersfoort en Leusden. Dat concludeert de bezorgservice na 7.000 klanten aan zich te binden.

Dat Picnic nu al bijna 7.000 trouwe klanten heeft, nog geen vijf maanden na de start van het concept, overtreft alle verwachtingen, zegt mede-oprichter Michiel Muller in een toelichting op het nieuws. “We hadden verwacht pas eind dit jaar op dit punt te zitten”. Picnic becijfert dat met dit aantal klanten, 10 procent van de Amersfoortse en Leusdense huishoudens, volgens Stadindex 76250 in totaal, is overgestapt naar de bezorgdienst.

Redenen
Gratis thuisbezorging, niet langer hoeven te wachten bij de kassa en niet meer sjouwen met volle tassen boodschappen zijn volgens Picnic de belangrijkste reden dat de 7.000 klanten overstapten naar de bezorgdienst. Het groeiende lokale assortiment wordt ook veel genoemd, zoals de bieren van brouwerij De Volle Maat uit Leusden en sambal van Sambal Bert uit Amersfoort. Picnic bezorgt op het moment met 25 elektrische wagentjes in Amersfoort en Leusden en is van plan voor de zomer uit te rollen naar Almere, Apeldoorn en Utrecht.

Bron: Levensmiddelenkrant