MenuLevensmiddelenkrant

Zalm Jumbo-leverancier kortere houdbaarheid

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit verplicht de vaste zalmleverancier van Jumbo na een listeriabesmetting om de houdbaarheid van haar producten te verkorten.

De leverancier, het bedrijf H. van Wijnen uit Krimpen aan den IJssel, staat inmiddels onder verscherpt toezicht van de inspectie, schrijft Omroep Gelderland. Onderzoek van de omroep wees eerder deze maand uit dat zowel bij Van Wijnen als bij Albert Heijn-leverancier en visverwerker Foppen dat het onderzoek naar de Listeriabacterie vorig jaar niet op orde was.

Studies
De NVWA legde vervolgens de zalm van Wijnen die bij Jumbo in de schappen ligt, onder de loep, en stelde de listeriabesmetting vast. Jumbo geeft dit weekend aan de omroep aan voorlopig geen zalm meer in te kopen bij Van Wijnen. De NVWA zegt dat de hoeveelheid Listeria wel binnen de toegestane normen was, maar dat de fabrikant geen duidelijke studies heeft die onderbouwen dat de zalm tot de uiterste houdbaarheidsdatum veilig te eten is. Van Wijnen werkt hier inmiddels aan, schrijft de omroep.

Bron: Omroep Gelderland