MenuLevensmiddelenkrant

Markthal wil halal-slager ontruimen wegens horeca

ROTTERDAM – Een ruzie tussen Markthal-exploitant Klépierre en halal-slager Messar is zo hoog opgelopen dat de twee partijen elkaar dinsdag voor de rechter zien. De verhuurder van de foodhal vindt dat de slager teveel aan horeca doet.

De versunit van huurder Sandra Malovic is geen slagerij, maar een horecazaak geworden, zegt een woordvoerder van Klépierre tegen het AD. Gesprekken met de ondernemer hadden geen resultaat en daarom is de stap naar de rechter gemaakt volgens de zegspersoon. Klépierre wil het contract ontbinden en de unit die de halalslagerij betrekt met onmiddellijke ingang ontruimen.

Dagjesmensen
De advocaat van Messar zegt tegen de krant dat een ontruiming veel te ver gaat, zeker voor een ondernemer als Sandra Malovic die nog geen jaar in de Markthal actief is. Bezoekers van de Markthal zijn vaak dagjesmensen die niet van plan zijn om drie kilo vlees te kopen, maar om een hapje te eten, aldus G. Sarier. Daar wil Malovic juist op inspelen, aldus de advocaat, die wijst op twee slagers die eerder al de Markthal verlieten.

Voorbeeld
Sarier denkt dat de zaak tegen zijn cliënt als voorbeeld voor andere huurders in de Markthal moet dienen. Volgens de advocaat is de exploitant van de hal bang dat de Markthal zich langzaam van vershal tot horecahal ontwikkelt.

Bron: AD