MenuLevensmiddelenkrant

Pandeigenaren V&D stellen doorstart uit

AMSTERDAM - De curatoren van V&D mogen er met Coolcat-eigenaar Roland Kahn dan uit zijn, de pandeigenaren van de failliete winkelketen zijn nog niet zo ver. Ze willen meer tijd om te kiezen tussen Kahn en Hudson’s Bay.

Enkele dagen tot misschien zelfs weken kan het duren voordat het hoge woord over V&D er dan eindelijk uit is, zeggen pandeigenaren tegen het AD. Maandag kwam een gezelschap grote huurbazen bij elkaar onder leiding van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De pandeigenaren kwamen tot de conclusie niet direct mee te gaan met het plan van de curatoren om V&D over te laten nemen door Cool Investments, van Coolcat-eigenaar Roland Kahn. De Canadese investeringsmaatschappij Hudson’s Bay is voor diverse pandeigenaren ook nog een interessante koper. Er is in meerdere steden nog een derde potentiële koper, schrijft het AD.

Winkelarsenaal
Een van de struikelblokken voor de vastgoedeigenaren is dat Cool Investments niet met het hele V&D-winkelarsenaal verder wil, schrijft de krant. Hudson’s Bay zou geïnteresseerd zijn in meer panden, zegt Jos van de Mortel, met zijn Metroprop eigenaar van filialen in Den Bosch, Sittard en Heerlen. Ook vindt de huurbaas het bod van Cool Investments te laag.

Medewerkers
De verdere vertraging van een doorstart van V&D is vooral voor de medewerkers van de winkelketen slecht nieuws. Het UWV betaalt de 5500 personeelsleden door tot 16 februari. Blijft een deal uit tot volgende week dinsdag, dan gaan alle 63 filialen dicht. 

Bron: AD