MenuLevensmiddelenkrant

Ahold en Blokker ontkennen interesse V&D

NIEUWVEEN - Vastgoedeigenaren van V&D-panden zeggen de afgelopen tijd benaderd te zijn door Ahold en de Blokker Groep. De bedrijven zeggen echter niet uit te zijn op een overname.

Met de melding van de Nederlandse retailbedrijven gaat de speculatie rondom V&D en La Place door. De Volkskrant schrijft de interesse van Ahold en de Blokker Groep op basis van enkele vastgoedeigenaren, die brieven van de ketens zouden hebben ontvangen. Eerder werd ook het Canadese Hudson Bay genoemd.

Ontkennen
Ahold en de Blokker Groep ontkennen tegenover de krant V&D en La Place te willen overnemen. Het moederbedrijf van Albert Heijn meldt daarbij geen commentaar te geven op geruchten, aldus de krant. Een van de vastgoedeigenaren licht toe dat Blokker vooral geĆÆnteresseerd zou zijn in de panden van V&D, niet het retailbedrijf zelf.

Besluit
De curatoren van V&D vragen volgens de krant maandag van de tien potentiƫle kopers uitgewerkte plannen. Dinsdag wordt besloten met welke partij verder onderhandeld wordt. Andere retailbedrijven die genoemd zijn, is John Lewis, maar de Britse warenhuizenketen zegt het te willen houden bij shops-in-shops in de Bijenkorf, aldus de Volkskrant.

Bron: Volkskrant