MenuLevensmiddelenkrant

Meer dan tien gegadigden voor V&D én La Place

AMSTERDAM - Bij de curatoren van het failliete V&D hebben zich behoorlijk wat potentiële kopers gemeld. Volgens de curatoren zijn er ‘meer dan tien serieuze gegadigden’ om het warenhuisconcern of restaurantketen La Place over te nemen.

Afgelopen week kregen ze een zeventigtal schriftelijke voorstellen binnen van partijen met interesse. Daaruit is een selectie gemaakt, lieten de curatoren maandag weten. De geselecteerde partijen zijn volgens een verklaring afkomstig uit binnen- en buitenland. Ze krijgen nu toegang tot een speciaal daartoe ingerichte 'dataroom' voor het uitbrengen van een nader bod. Hiervoor krijgen zij de tijd tot het einde van deze week. Daarna zal met een klein aantal gegadigden individueel worden doorgesproken.

Hudson’s Bay
De curatoren hebben geen namen van de geïnteresseerde partijen naar buiten gebracht. In media werd hierover afgelopen dagen al druk gespeculeerd. Namen die genoemd werden zijn bijvoorbeeld het Duitse Karstadt en het Canadese Hudson's Bay. Dat laatste bedrijf nam vorig jaar ook al het Duitse Kaufhof over.

Afwikkeling
V&D, waar ook La Place toe behoort, werd op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels en restaurants blijven voorlopig open. In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa 10.000 werknemers nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. De curatoren verwachten volgende week nadere mededelingen te kunnen doen over de stand van zaken en het verdere proces rondom de afwikkeling van het faillissement van V&D.

 

Bron: ANP