MenuLevensmiddelenkrant

Jan Linders opent pilotstore in Sittard

SITTARD – Jan Linders slaat een nieuwe weg in. De formule heeft in Sittard een  pilotstore geopend waar de klant letterlijk ‘proeft wat het bourgondische zuiden is’, aldus algemeen directeur Leo Linders.

Zelf noemt Jan Linders de nieuwe winkel aan de Industrieweg in Sittard het summum van wat Jan Linders ‘Het voordeel van het zuiden’ noemt.  Uitgangspunt is dat klanten zich in de nieuwe supermarkt direct thuis voelen, dat zij - van binnenkomst op het versplein tot het einde van hun supermarktbezoek - geïnspireerd worden.  “Ons onderscheidend vermogen komt nu optimaal tot zijn recht, met de perfecte balans tussen kwaliteit en voordeel. Dit is onze belofte voor de toekomst”, aldus Linders.

Kleur
De winkel moet een zuidelijk thuisgevoeld creeren door te spelen met kleur en materiaal. Bijvoorbeeld met tegels die verwijzen naar leem en mergel uit de grotten van Maastricht. Met houten meubels die het bronsgroen eiken van de Limburgse bossen symboliseren en de kleur ‘oud-blauw’ refereert aan de keukens van de Zuid-Limburgse vakwerkhuizen, zo schrijft de formule in een persbericht.

Op iedere afdeling is de smaak van het zuiden in producten uit eigen streek of volgens streekrecept terug te vinden.  Zo is er een  speciale kraam met enkel  groente en fruit uit de regio en er is vlees van Limousin runderen die grazen in Limburgse en Brabantse natuurgebieden. Ook introduceert Jan Linders een eigen lijn koffiebonen, speciaal gebrand in het Limburgse Ittervoort, met melanges als ‘Zinderende zuiden’ en ‘Liefde voor Limburg’.

Keuken
In het hart van de supermarkt is de Keuken van Jan Linders geplaatst. Hier worden dagverse producten aangeboden, broodjes en pizza’s worden vers belegd. Naast verse salades en sushi,  vindt men hier een nieuw assortiment Onze Trots verse maaltijden, op basis van recepten van traiteurskwaliteit.

Kies Kook Klaar
Nieuw in de winkel  is het Kies Kook Klaar principe. Hierbij kunnen klanten uit maar liefst zestig ingrediënten zelf een eigen maaltijd samenstellen, die alleen nog opgewarmd, afgebakken of gemixt hoeft te worden.  

Bron: Levensmiddelenkrant