MenuLevensmiddelenkrant

Hellofresh verwacht veel van Benelux

BERLIJN - Hellofresh zet zijn beursgang door en aast op een notatie aan de Frankfurt Stock Exchange. Het maaltijdpakketbedrijf verwacht in de komende vijf jaar een grote groei in versbezorging, vooral in de Benelux.

De stap naar de beurs zong al langer rond in de markt. Hellofresh maakte woensdag bekend een beursintroductie voor te bereiden. De bezorgdienst heeft in de negen maanden voor oktober wereldwijd 530.000 abonnees van 13,2 miljoen maaltijdpakketten voorzien.

Benelux
Bij de beursgang kijkt Hellofresh ook naar de nabije toekomst. Wijzend op onderzoek van Technomic gaat volgens de bezorgdienst in de komende vijf jaar de ‘fresh-food-at-home’-markt meer dan negen keer zo groot worden. De Benelux moet hier vooral een sterke groeier in zijn. Waar nu 3,5 procent ‘household exposure’ is, zal dit groeien naar 26,3 procent in 2020, volgens de verwachtingen.

Waarde
Hellofresh is in zeven landen actief, namelijk Australiƫ, Oostenrijk, Belgiƫ, Duitsland, Nederland, Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Staten. Het bedrijf is 2,6 miljard euro waard, gekeken naar een maand geleden.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops