MenuLevensmiddelenkrant

Online uitdager Picnic bezorgt boodschappen gratis

NIJKERK – Supers met een webwinkel krijgen een nieuwe concurrent erbij. Na drie jaar ontwikkeling in het diepste geheim en een proefperiode in Amersfoort wil Picnic met gratis bezorgen en de laagste prijs de markt openbreken.

Picnic is een initiatief van vier ondernemers, waaronder Michiel Muller, verantwoordelijk voor de groei van het netwerk van onbemande Tango-tankstations. Later zette hij pechhulpverlener Route Mobiel op en brak daarmee het monopolie op deze service van het ANWB. Dit keer heeft Muller samen met drie andere compagnons, niet genoemd in het AD, dat op de voorpagina uitpakt over Picnic, de pijlen gericht op Albert Heijn en Jumbo.

Geheimhouding
Onder de codenaam Sprinter werkt Picnic al drie jaar met dertig mensen vanuit Nijkerk aan het online concept. Elektrische busjes rijden in Amersfoort testbestellingen rond aan klanten die geheimhouding zweren. Picnic rekent geen bezorgkosten en zegt de laagste prijs te kunnen garanderen doordat het geen winkelvastgoed bezit of exploiteert. Klanten bestellen via een app en krijgen hun boodschappen op drie vaste momenten in de week aan de deur bezorgd. Als de test slaagt, volgt uitrol naar andere steden, meldt het viertal, dat tegen de krant bevestigt dat Picnic eraan komt.

Bron: AD