MenuLevensmiddelenkrant

Gerardo Reyes Chavez van het CIW (links) zet met Felis Andrade van Aholds formule Giant Food het Fair Food-logo bij de tomaten in de Giant's O Street Store in Washington DC.

Fotocredit: Helena Coutinho

Ahold sluit zich aan bij Amerikaanse Fair Food Program

ZAANDAM – Ahold sluit zich in Amerika aan bij het Fair Food Program, dat zich inzet voor betere leefomstandigheden van boeren in de VS. Het retailconcern sluit aan bij Walmart, Whole Foods en andere deelnemende bedrijven.

Ahold werkt al langer met de arbeids- en mensenrechtenorganisatie achter het Fair Food Program, de Coalition of Immokalee Workers (CIW). Gezamenlijk met haar leveranciers en de CIW zorgt Ahold voor verantwoordelijk geproduceerde tomaten uit de staat Florida, waar het gros van de Amerikaanse tomaatteelt plaatsvindt.

Bewezen
Het Fair Food Program heeft zich volgens operationeel directeur van Ahold VS James McCann door de jaren heen bewezen. De coo vindt het nu het juiste moment om een nieuw hoofdstuk te beginnen ide samenwerking met de CIW.

Premiumprijs
Ahold tekent er met de samenwerking onder andere voor tomaten af te blijven nemen van telers aangesloten bij het Fair Food Program. Met de CIW zal Ahold verder periodieke controles bij boeren garanderen en een premiumprijs betalen voor de afgenomen tomaten die wordt doorgegeven aan de tomatenplukkers.

Bron: Levensmiddelenkrant