MenuLevensmiddelenkrant

Bert Stuut ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

BAD NIEUWESCHANS – De Coop-winkel van Bert Stuut is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).  Hij ontving afgelopen donderdag het keurmerk.

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. Bert Stuut werd eerder dit jaar ook uitgeroepen tot beste supermarktondernemer van de provincie Groningen tijdens de ZO2Z-awards.

Ontmoetingsplek
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Bert Stuut en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder door het organiseren en/of in stand houden van diverse lokale activiteiten en het actief ondersteunen van een ontmoetingsplek voor ouderen, veel faciliteiten voor de klant waaronder een horecagelegenheid en een afhaalpunt van de bibliotheek, de samenwerking met de lokale voedselbank, en het stimuleren van medewerkers om zich door te ontwikkelen. Dit heeft onder meer bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Met Coop Bert Stuut hebben nog zo’n 175 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Bron: Levensmiddelenkrant