MenuLevensmiddelenkrant
Delhaize Ahold

‘Fusie Ahold en Delhaize nog deze week’

NIEUWVEEN – De fusie tussen Ahold en Delhaize komt waarschijnlijk deze week al rond. Dat meldt het FD op basis van ingewijde bronnen. Beoogd topman van de nieuwe speler is Dick Boer.

De onderhandelingen over de overname zijn in een laatste fase beland, meldt de krant. Als de supermarktketens samen gaan, zou het daarmee de vierde winkelketen in Europa worden en de vijfde keten in de VS. Dick Boer zou de nieuwe topman worden, maar de ceo van Delhaize, Frans Muller, wordt dan verantwoordelijk voor de integratie tussen de twee bedrijven. Er zouden twee hoofdkantoren blijven in respectievelijk Zaandam en Brussel. Uiteindelijk moet er een ander kantoor worden gevonden tussen deze twee plaatsen in, schrijft het FD.

Ahold en Delhaize zijn al een tijd in gesprek over een overname. De ketens bedekken samen de Belgische én Nederlandse markt en ook in de VS zijn beide spelers ruim vertegenwoordigd in het oosten van het land. Samen zouden de bedrijven goed zijn voor een omzet 54 miljard euro op jaarbasis.

Geen akkoord
De fusiegesprekken tussen supermarktconcern Ahold en zijn Belgische branchegenoot Delhaize bevinden zich in de afrondende fase, maar een definitief akkoord is er nog niet. Zodra het zover is, volgt een persbericht, lieten de twee bedrijven dinsdag weten naar aanleiding van mediaberichten.

Bron: FD/ANP