MenuLevensmiddelenkrant

Albert Heijn heeft in de winkel in Antwerpen onder andere de lichtpeertjes zoals hier te zien in de XL in Leidschendam opgehangen.

Antwerpse AH speelt leentjebuur bij nieuwe XL’s

ANTWERPEN – Albert Heijn zet in haar nieuwste Belgische winkel elementen in van de opgefriste XL-winkels in Eindhoven en Leidschendam. De supermarkt in Antwerpen is dan de op één na grootste AH bij de zuiderburen.

De 1800 vierkante meter aan de Karel Oomsstraat vormt voor Albert Heijn het podium om te laten zien waar de XL-formule in Nederland naartoe beweegt. Belgisch vakblad Gondola brengt de winkel in beeld en laat allerlei elementen van de XL-winkels zoals die in Leidschendam en Eindhoven zijn uitgevoerd zien: lichtpeertjes boven de agf, hoge koven bij de kaas, vlees, brood en traiteur en veel hout, sfeerfoto’s en een open plafond.

Maaltijden
Voor de Belgische markt zijn vooral de aparte brood, kaas, vlees en traiteurcarrés nieuw, schrijft Gondola. Bij de traiteurafdeling zijn verse maaltijden te koop, die bereid worden door medewerkers met horeca-ervaring, aldus het vakblad. De bediening moet het gevoel van de lokale bakker of kaaswinkel geven, zegt woordvoerder Sally Herygers.

Sushi
Een sushi-module, zoals Albert Heijn deze in de Nederlandse XL’s uitrolde, is er niet, maar dat kan nog komen. AH heeft de grote Belgische super immers modulair opgebouwd, waardoor makkelijk afdelingen toegevoegd kunnen worden, zegt Herygers tegen Gondola.

Bron: Gondola