MenuLevensmiddelenkrant
Unilever blend bar

Tijdelijke 'olie blend bar' in Markthal

ROTTERDAM – De eerste Olie Blend Bar ter wereld werd vrijdag in de Markthal in Rotterdam geopend. De pop-upbar is een initiatief van Unilever.

Deze tijdelijke bar staat geheel in het teken van het blenden van oliën, zoals koolzaadolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie. "Net als het blenden van bijvoorbeeld thee of koffie is het blenden van oliën een echte expertise. In de Blend Bar worden oliën gemengd en geproefd", zegt Unilever. De Blend Bar van Becel is tot zondag 7 juni te bezoeken, daarna zal de Blend Bar door Europa gaan toeren.
Masterblender Leendert Wesdorp ging samen met sterrenchef Fred Mustert van restaurant Fred de eerste blend maken vrijdag. Deze blend werd toegevoegd aan een steak tartare met mosterdmayonaise en piccalilly uit Mustert zijn eigen keuken waar de blend in verwerkt kon worden. “Ik was heel verrast door het feit dat je olie op deze manier kunt blenden en was meteen geïnspireerd voor een eigen gerecht. Ik heb gekozen voor de Olieblend met citroen, omdat de citroen ervoor zorgt dat de steak tartare extra rijk van smaak wordt”, aldus Mustert.

Alle zintuigen worden geprikkeld
De Masterblender laat in de Blend Bar zien hoe verschillende oliën te combineren zijn tot unieke nieuwe blends. Bezoekers kunnen de verschillende blends proeven, met brood en een warm hapje. Ook worden van de Olieblends ter plekke spreads gemaakt. Mensen kunnen hun eigen kennis op het gebied van oliën testen, de zaden waaruit de olie geperst wordt voelen en er is een film te zien over de herkomst van de verschillende oliën. 

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant