MenuLevensmiddelenkrant

Eerste Paasdag minder heilig in supermarktbranche

NIEUWVEEN – Steeds meer supermarkten zijn op Eerste Paasdag gewoon geopend. Zo kunnen klanten op deze feestdag bij maar liefst 70 van de 106 Dirk-winkels terecht.

Deze formule is hiermee relatief gezien de koploper in het aantal winkels dat opent. Albert Heijn heeft in verhouding veel minder supermarkten geopend op Eerste Paasdag. 131 reguliere winkels en 39 AH to go’s openen op aangepaste tijden hun deuren. Ook 21 Albert Heijn-winkels in BelgiĆ« zijn open. Jumbo opent dit jaar de deuren van liefst 103 winkels, zo laat woordvoerder Maurice van Nieuwland van Jumbo weten. PLUS blijft traditioneler. Van 254 winkels die de ondernemersformule kent, openen slechts twaalf hun deuren Eerste Paasdag. Hoeveel Lidl-winkels er precies open zijn, dat maakt de discounter niet bekend, maar een aantal winkels zijn komende zondag ‘gewoon’ te bezoeken.

2014
Het aantal winkels dat op beperkte tijden de deuren opent tijdens Pasen neemt steeds verder toe. Zo konden klanten van Albert Heijn een jaar geleden nog slechts in 87 winkels terecht. Bij Jumbo waren in 2014 62 winkels geopend op Eerste Paasdag, dat zijn ook fors minder dan dit jaar.

Goede Vrijdag
Tweede Paasdag zijn veel meer winkels geopend. De meeste supermarkten hebben dan wel aangepaste winkeltijden. Goede Vrijdag zijn de openingstijden van supermarkten ook vaak iets aangepast. De meeste formules kiezen ervoor om de deuren van hun winkels om 19.00 uur te sluiten.

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant