MenuLevensmiddelenkrant

Impact stroomstoring op food blijft beperkt

NIEUWVEEN - De grootschalige stroomuitval was een nare verrassing voor supermarkt- en out-of-homebedrijven, maar lijkt geen grote schade te hebben veroorzaakt, laten ketens weten.

Op het hoogtepunt zaten honderd Albert Heijn-winkels zonder stroom door de plotselinge uitval in Noord-Holland en delen van Flevoland die het land vanochtend overrompelde. Gelijk met andere bedrijven gingen de lichten in de supermarkten in de loop van de ochtend weer aan. Dertig Jumbo-winkels waren door de storing tijdelijk dicht, aldus de NOS.

Protocol
Albert Heijn-woordvoerder Dagna Hoogkamer laat weten dat de deuren weer zijn geopend, los van enkele winkels die twee uur zonder stroom zaten. Daar is nu een protocol in gang gesteld voor de gekoelde producten. De koelingen worden daarvoor gecheckt. Schattingen over derving wil en kan AH niet geven.

Gevierd
Voor DekaMarkt kwam de storing extra ongelegen, aangezien net de opening van de vernieuwde winkel in Zwaag werd gevierd. Inmiddels zijn bijna alle Dirk en DekaMarkt-filialen weer open, zegt Detailresult-woordvoerder Fiona Wijnbergen. De DekaMarkt-winkel in Velserbroek kende ‘problemen’ en bleef nog langer dicht, maar is inmiddels ook weer open. “Over eventuele gevolgen betreffende derving of andere schades kunnen wij nog niets zeggen”, aldus Wijnbergen.

Nauwelijks
Op McDonald’s heeft de stroomstoring nauwelijks invloed gehad, zegt woordvoerder van de fastserviceformule Eunice Koekoek. “Enkele zaken zijn heel kort dicht geweest.” Marketing manager van Kwalitaria Martijn Boone zegt eveneens geen schades te hebben doorgekregen.

Ook Vomar laat via Twitter weten dat de winkels weer 'gewoon' open zijn.

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant/NOS