MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo in conflict met Brabantse broers

VEGHEL – Er is een harde strijd gaande tussen Jumbo en twee belangrijke ondernemers. Het gaat om Ard en Luc van de Huijgevoort die samen vier Jumbo’s bestieren.

De formule zou zelfs van de ondernemersbroers af willen. Dat bevestigen de advocaten van de partijen tegenover RTL Z. Jumbo en Van de Huijgevoort raakten met elkaar in conflict na de overname van C1000. Er werden ook in de buurt van Luyksgestel, Bladel, Geldrop en Valkenswaard – waar de supermarkten van de broers zitten - winkels geopend en dat schoot in het verkeerde keelgat. De ondernemers zijn namelijk van mening dat zij de eerste rechten hebben op Jumbo-winkels in hun regio.

Lijmpoging
De eerste aanvaring kwam begin 2013 in het nieuws, toen de supermarkt van de broers in Bladel een omgebouwde winkel in het nabijgelegen Hapert ging beconcurreren op prijs. Een ultieme lijmpoging van de kant van Jumbo is destijds op niets uitgelopen.

Eisen
De Veghelse formule Jumbo beschuldigt de franchisenemers nu van gesjoemel met statiegeld en etiketten en ongeoorloofde prijsconcurrentie met andere Jumbo’s. De broers eisen dat zij de omgebouwde C1000-winkels in de regio mogen runnen en ze willen forse schadevergoedingen voor gederfde omzet.

De gemoederen tussen Jumbo en de broers liepen zo hoog op dat Jumbo vorig jaar de franchiscontracten verscheurde. De gele formule wilde de Van de Huijgevoorts afkopen met 3,8 miljoen euro.  

Bron: RTL Z