MenuLevensmiddelenkrant

Tweede Glutenvrije Super opent deuren

EINDHOVEN – Formule De Glutenvrije Super breidt uit. De tweede winkel heeft zijn deuren geopend in Eindhoven. Het einddoel is tien tot vijftien winkels voor allergische consumenten.

Zowel de start van de formule in 2007 als de opening van de tweede winkel kent een persoonlijke noot. Oprichter Henk Hallmans begon in Geleen de eerste winkel omdat zijn zoon glutenvrij moest eten, ondernemer Elze den Dekker gaat in Eindhoven aan de slag omdat haar bij haar moeder coeliakie werd vastgesteld.

Kwaliteit
Het aanbod van natuurvoedingswinkels en supermarkten is, zelfs in de hype die is ontstaan rond glutenvrij, onvoldoende en van een te lage kwaliteit, zegt Den Dekker tegen Dichtbij.nl. Vandaar dat ze het zelf gaat verkopen.

Conceptstore
De Glutenvrije Super begint in Eindhoven op 30 vierkante meter om door te groeien naar een groter winkelpand á 80 vierkante meter. Binnen een half jaar moet de winkel 300 tot 500 verschillende producten hebben. De tweede vestiging moet een conceptstore worden en een voorbeeld voor toekomstige vestigingen, zegt Hallmans, die oogt op tien tot vijftien glutenvrije supers in Nederland.

 

Bron: Dichtbij.nl