MenuLevensmiddelenkrant

FWS neemt met nieuwe site voorlichtingstaak op zich

 DEN HAAG – De vereniging frisdranken, waters en sappen (FWS) heeft een nieuwe site. Importeurs en producenten kunnen hier nu ook met al hun vragen terecht.

FWS neemt hiermee de rol over van het opgeheven productschap Dranken.  De informatie op de nieuwe site van FWS bevat informatie die bruikbaar is voor nieuwe producenten en importeurs. Zo is er alles terug te vinden op het gebied van wetgeving omtrent producten, etikettering, voedselveiligheid, additieven en verbruiksbelasting. De nieuwe website geeft daarnaast algemene informatie over de producten frisdrank, mineraal- & bronwater, vruchtensap en siroop: Wat is de geschiedenis van deze producten, hoe zijn ze samengesteld, welke soorten worden onderscheiden en hoe verloopt het productieproces? Maar ook actuele thema’s komen aan bod.

Beschikbaar
Raymond Gianotten (directeur FWS): “Vragen van producenten en importeurs over wetgeving rond onze producten, verwezen we voorheen door naar de Commissie Frisdranken & Waters van het Productschap Dranken. Nu de Productschappen zijn opgeheven, vinden we het belangrijk dat deze informatie wel beschikbaar blijft. Ook voor producenten die (nog) geen lid zijn bij FWS.” 

Bron: Levensmiddelenkrant