MenuLevensmiddelenkrant

Spar-directeur Sjaak Kranendonk op de voorjaarsbeurs

Flinke uitbreiding Spar City Stores dit jaar

UTRECHT - Nederland zal eind 2015 veel meer Spar City Stores kennen. Het buurtsuperbedrijf rolt haar gemaksformule verder uit en zet in de schappen nog meer in op makkelijke maaltijden en gemaksfood.
 

Traditioneel toont Spar op haar Voorjaarsbeurs de nieuwste winkelelementen, schapideeën en productinspiraties voor haar ondernemers. Zo ook dit jaar, waar de formule koos voor het thema ‘verleiden op eigen wijze’. In haar City Store-gemakswinkels wil Spar dit onder meer doen door het aanbod gemaksproducten verder uit te breiden. Merken zoals Youcook, dat Aziatische maaltijdpakketten en shakers met couscoussalades en diverse desserts biedt, zijn sinds kort te vinden in de schappen van de gemakswinkels, evenals nieuwe producten als quinoa- en bulgursalade. “Makkelijk, ultravers en smaakvol zijn belangrijke aandachtspunten voor het convenience-aanbod dat Spar beoogt”, zegt Geertrui Klostermann, senior category manager vers bij Spar. “Gemaksproducten hebben een betere marge, een andere omzet en zijn minder prijsgevoelig”, licht Spar-directeur Sjaak Kranendonk toe. “Daar ligt onze rol.”

Winkelopeningen
Hoewel Spar een aantal buurtsupers denkt te sluiten dit jaar, gaan er ook nieuwe winkels open. Dat zullen vooral City Store-winkels zijn, zegt Kranendonk. Zonder in te gaan op exacte aantallen of locaties zegt de directeur dat eind 2015 het totaal aantal stadswinkels op circa 25 vestigingen uit gaat komen. De nieuwe shops kunnen zowel bij een treinstation, universiteit of in een binnenstad te vinden zijn, aldus Kranendonk. Spar wil dit jaar bij de City Stores de afhaalkluisjes van De Buren gaan uitproberen. De gele kluisjes van De Buren zijn onbemande afhaalcentra en -punten waar klanten online aankopen kunnen ophalen. “Bij universiteiten zou het bijvoorbeeld goed kunnen passen.”

Bron: Out.of.Home Shops