MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo streeft Poiesz voorbij in Leeuwarden

LEEUWARDEN - De opkomst van Jumbo in Leeuwarden zal door Poiesz nauwlettend gevolgd worden. Het Veghelse familiebedrijf heeft straks één winkel meer dan de Friezen in de stad.

De C1000-winkel sluit op zaterdag 7 februari haar deuren en telt na de verbouwing bijna 770 vierkante meter vloeroppervlakte. Algemeen directeur Frits van Eerd zegt er naar uit te kijken om inwoners van Leeuwarden en omgeving kennis te laten maken met de Jumbo-formmule. Zoals altijd trakteert Jumbo klanten in de omgeving van de Leeuwardse winkel op een bij elkaar te sparen Verhuispakket.

Ontbijtgranen
De ombouwoperatie van Jumbo is nog altijd op volle stoom. Binnenkort gaan er weer drie ondernemerswinkels over naar de gele vlag. Kees Huibers in Veenendaal opent op woensdag 11 februari opnieuw zijn deuren. Zijn winkel wordt vergroot, voorzien  van een eigen slijterij en zal een aantal bekende elementen uit de C1000-formule waarborgen.
Denk aan de focus op lokale producten zoals fruit uit de Betuwe en het assortiment uit eigen slagerij, zegt de ondernemer. Verder wordt de extra ruimte gebruikt voor een uitgebreide gebakafdeling en kunnen klanten in de winkel eigen biologische ontbijtgranen en –noten samenstellen.

OV-chipkaart
In Bergeijk gaat ondernemer Stephan de Groot vanaf woensdag 11 februari de Veghelse formule uitdragen. Zijn winkel zal 1460 vierkante meter vloeroppervlakte tellen en naast de bekende elementen als het versplein een geldautomaat en OV-chipkaart-oplaadpunt bieden.

Zelfscan
Ondernemersechtpaar Rien en Martine Schot gaan woensdag 25 maart opnieuw van start in hun thuishaven Nieuwerkerk. Rien belooft het bestaande ruime aanbod lokale producten te behouden. Ook zijn winkel krijgt een OV-chipkaart-oplaadpunt. Klanten kunnen bij de ondernemers straks zelfscannen. De ondernemers in Bergeijk en Veenendaal introduceren de scanpistolen ook.

 

Bron: Levensmiddelenkrant