MenuLevensmiddelenkrant
Hoogvliet

Hoogvliet Tuktuk.

Voorschoten krijgt bezorgprimeur van Hoogvliet

VOORSCHOTEN – Er lijkt een serieuze retailstrijd te zijn uitgebroken in het Zuid-Hollandse Voorschoten. Na de opening van de Valk Versmarkt vorige week maakt Hoogvliet bekend het dorp de primeur te geven om boodschappen thuis te bezorgen.

Hoogvliet start op 29 januari een pilot met thuisbezorgen van online bestelde boodschappen onder de naam ‘Hoogvliet aan Huis’. In Voorschoten, in een geselecteerd postcodegebied, zal een tuktuk gaan rijden om de bestellingen te bezorgen. Hoogvliet kiest ervoor om een vast bedrag van 4,99 euro aan bezorgkosten te rekenen. Voor het thuisbezorgen kiest de klant voor een vast tijdsblok in de avond of in de ochtend. De boodschappen worden met pin afgerekend bij de bezorger, die indien gewenst ook Hoogvliet kratten en Coole tassen met statiegeld inneemt.

Voorschoten
De keuze voor Voorschoten is opvallend. Vorige week opende Van der Valk al een gloednieuwe Valk Versmarkt die veel klanten trekt. Hoogvliet verklaart de keuze voor Voorschoten als volgt: “De keuze voor de pilot van ‘Hoogvliet aan Huis’ is op Voorschoten gevallen, vanwege zijn ligging in de randstad en een goede match met de doelgroep die Hoogvliet wil aanspreken.”

Tuktuk
Al eerder werd bekend dat Hoogvliet gekozen heeft voor een elektrische tuktuk op mee te bezorgen. Beter voor het milieu en geluidsarm, zo is de gedacht. Deze tuktuk is speciaal gebouwd voor Hoogvliet en is geoptimaliseerd voor het vervoer van de Hoogvliet kratten en de Coole tassen.

Bron: Levensmiddelenkrant