MenuLevensmiddelenkrant

AH introduceert Appie op iPhone

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert een gratis service genaamd Appie. De nieuwe service verschijnt eerst op iPhone en is vanaf vandaag te downloaden via de App Store. Albert Heijn maakt Appie in het komende jaar ook beschikbaar via andere smartphones en internet.

Appie helpt klanten bij het maken van een boodschappenlijst, aldus Albert Heijn. Bij het intikken van de eerste letters van de boodschap herkent Appie het gewenste product. Aankopen uit het verleden kunnen aan de hand van het AH Bonuskaartnummer aan het boodschappenlijstje worden toegevoegd. Dit geldt ook voor de wekelijkse Bonusaanbiedingen en de nieuwste producten uit het assortiment. Ook geeft Appie toegang tot meer dan 8.000 lekkere recepten uit AllerHande en receptkaarten. De ingrediënten in het recept worden toegevoegd aan de boodschappenlijst en favoriete recepten kunnen gemakkelijk worden bewaard. Het recept kan op de iPhone in ‘kookstand’ worden gezet zodat de tekst groter en hierdoor duidelijker leesbaar is tijdens het koken.

Albert Heijn gaat Appie de komende tijd uitbreiden met nieuwe functies. In de tweede iPhone versie kan Appie bijvoorbeeld het boodschappenlijstje in de volgorde van de winkel zetten waar de klant zijn boodschappen doet. Deze versie is naar verwachting deze winter in de App Store verkrijgbaar. Om Appie beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk klanten wordt de service in 2010 uitgebreid naar andere smartphones en naar ah.nl.

Bron: