MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo Dokkum haakt aan bij actie Voedingscentrum

Jumbo-ondernemer Titus Vogt haakt met zijn Dokkumse supermarkt aan bij de actie ‘SuperShopper’ van het Voedingscentrum. Diëtisten van ziekenhuis De Sionsberg organiseren een speciaal programma op de winkelvloer en op school.

Met SuperShopper leren kinderen spelenderwijs gezonde producten te herkennen, etiketten te lezen en een bewuste keuze te maken. Het programma is voor kinderen van tien tot en met veertien jaar en gaat over keuzes in de supermarkt. SuperShopper bestaat uit een les op school, online game en een supermarktrondleiding onder leiding van een diëtist. Het programma is door het Voedingscentrum ontwikkeld.

In Dokkum is er voor kinderen van basisschool Groen van Prinsterer een spannende speurtocht door de supermarkt uitgezet. Afgelopen maandag gaf de diëtist van De Sionsberg les aan de groepen zeven en acht van basisschool Groen van Prinsterer. Aanstaande maandag krijgt het programma een vervolg op de Jumbowinkelvloer. Zaken die aan de orde komen zijn onder meer het assortiment, het lezen en begrijpen van etiketten en de indeling van de winkel. Daarna worden de kinderen aan het werk gezet. In het werkboekje van de rondleiding staan opdrachten, zoals ‘Weeg de groente die je voor het avondeten nodig hebt’. Je hebt immers twee ons groente per dag nodig, maar hoeveel moet je dan eigenlijk afwegen?

SuperShopper is een nieuw onderdeel van de samenwerking tussen De Sionsberg en Jumbo Dokkum, die begon in 2008, toen er een speciaal schap werd ingericht met ‘de keuze van De Sionsberg’.

Bron: