MenuLevensmiddelenkrant

Geen regulier varkensvlees meer bij AH in 2011

 ZAANDAM - Marktleider Albert Heijn stopt vanaf volgend jaar met de verkoop van regulier varkensvlees. De keten verkoopt dan alleen nog maar varkensvlees met Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

 Dat maakt de Dierenbescherming donderdagvond bekend in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Volgens directeur Frank Dales van de Dierenbescherming is er sprake van ‘een historische doorbraak’ dat Albert Heijn volledig gaat stoppen met de verkoop van gangbaar varkensvlees.

Directievoorzitter Sander van der Laan van Albert Heijn stelt dat dit gebeurt op een termijn binnen anderhalf jaar. “Dit betekent dat één miljoen varkens per jaar een beter leven krijgen. De leefomstandigheden van de varkens worden verbeterd en stallen worden anders ingericht. Varkens krijgen meer ruimte en voldoende afleiding. Bovendien worden de mannelijke biggen niet langer gecastreerd. Samen met de Dierenbescherming, Vion en andere leveranciers gaan we hard aan de slag om ervoor te zorgen dat in de tweede helft van 2010 het Beter Leven varkensvlees met één ster in het schap ligt”.

De Gouden Kwispel
Albert Heijn heeft met de diervriendelijke ambities ook nog de 'De Gouden Kwispel' verdiend, vindt de organisatie. De Dierenbescherming vindt dat AH in 2009 haar nek heeft uitgestoken door in plaats van een groot aantal gangbare vleesproducten een breed assortiment met diervriendelijkere producten onder de noemer 'AH puur&eerlijk' aan te bieden.

Bron: