MenuLevensmiddelenkrant

Sentiment rond Ahold verslechtert

ZAANDAM - Afgelopen week hebben verschillende beursanalisten hun taxaties voor Ahold bijgesteld als direct gevolg van de tegenvallende resultaten van Delhaize. Op 21 januari komt de marktleider met zijn resultaten over geheel 2009 en de experts twijfelen over de uitkomsten hiervan.

Koersdaling
Vooralsnog is het niet zeker of Ahold’s cijfers positief of negatief zullen zijn gezien de resultaten die concurrent Delhaize donderdag bekendmaakte. In reactie op de tegenvallende vierdekwartaalresultaten van Delhaize stond het aandeel Ahold gisteren ongeveer 1,5 procent in de min. Delhaize boekte in het vierde kwartaal een omzetdaling van 10,1 procent, wat een tegenvaller was voor analisten. Ook de Amerikaanse sectorgenoot Supervalu (SVU) presenteerde tegenvallende verkoopresultaten.

HSBC: ‘Underweight-advies Ahold’
In aanloop naar de bekendmaking van de omzetresultaten over het vierde kwartaal van 2009 hebben de analisten van JPMorgan besloten het koersdoel van Ahold te verhogen van 8,90 euro tot 9,50 euro. De resultaten zullen op 21 januari bekend worden gemaakt. De analisten hebben tevens hun winstverwachtingen voor 2010 en 2011 verhoogd naar aanleiding van de recente stijging van de dollar en de overname van Ukrop. Het advies blijft door de analisten gehandhaafd op neutral. De analisten van HSBC zijn vandaag begonnen met het volgen van Ahold met een underweight-advies. Het koersdoel is vastgesteld op 9,40 euro.

SNS Securities
Analist Richard Withagen stelt dat de supermarkten in de Verenigde Staten een licht teken van herstel tonen. Hij verwacht dat dit bevestigd zal worden in de resultaten die Ahold later deze maand zal publiceren. Toch bestaat er volgens de analist ook de mogelijkheid dat de vierdekwartaalresultaten zullen tegenvallen gezien de tegenvallende verkopen van Delhaize en Supervalu. Withagen verwacht dat Ahold’s prestaties beter zullen zijn dan zijn sectorgenoten en houdt daarom vast aan zijn buy-advies met een koersdoel van 11,50 euro.

Consensus blijft positief
Op dit moment staan er voor het aandeel 25 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus voor het aandeel bijzonder positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt momenteel 10,19 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 9,96 procent.

Bron: Analist.be