MenuLevensmiddelenkrant

Heineken-topman ziet sterkere winstgroei

 AMSTERDAM - Heineken-topman Jean-Francois van Boxmeer verwacht dat de winst in opkomende markten sterker zal groeien dankzij de overname van de biertak van het Mexicaanse Femsa. Dat zei hij vrijdag in een interview met Reuters.

 Maandag maakte Heineken de overname bekend. Heineken betaalt 5,3 miljard euro in aandelen. In ruil daarvoor krijgt Femsa een belang van 20 procent in Heineken. De overname wordt in het tweede kwartaal van 2010 afgerond.
Volgens Heineken zal de operationele winstmarge in opkomende markten door de overname stijgen tot 40 procent van 32 procent. Ook verwacht hij door de Femsa-acquisitie jaarlijkse kostenbesparingen van 150 miljoen euro vanaf 2013. Ook draagt volgens de topman de aankoop binnen twee jaar bij aan de winst per aandeel.

Verwelkomd
De overname werd verwelkomd door beleggers. Het aandeel Heineken steeg sinds de bekendmaking met meer dan 10 procent. ,,De stijging van het aandeel laat zien dat de markt de Femsa-deal als een goede, haalbare transactie ziet'', aldus Van Boxmeer.
Heineken zal volgens de topman een rol blijven spelen in de consolidatieslag in de mondiale biermarkt. ,,We zijn een van de grootste spelers in de industrie. We zullen in de toekomst het spel meespelen.''
Het 138 jaar oude Heineken is de op twee na grootste bierbrouwer ter wereld. Het bedrijf telt wereldwijd bijna 90.000 werknemers.

Bron: Dft